Mesures de recomanació a comerços locals

Divendres, 3 d’abril de 2020

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de la COVID-19, la recomanació per als establiments del sector alimentari oberts al públic és seguir les normes generals de seguretat alimentària i les normes de prevenció que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.

Així mateix, cal tenir en compte les recomanacions específiques següents per als establiments del sector alimentari amb servei directe al públic:

- Renteu-vos les mans sovint, i incrementar-ne la freqüència tot el que sigui necessari. Cal disposar sempre de sabó i eixugamans d'un sol ús.
- Com a sistema de desinfecció addicional al rentat de mans, es poden utilitzar desinfectants a base d’alcohol.
- Poseu a disposició de la clientela desinfectants a base d’alcohol per facilitar-los la higiene de les mans.
- Poseu a disposició de la clientela guants per agafar qualsevol aliment no envasat (fruita, verdura, pa...) i verificar que es respecta aquesta recomanació.
- Eviteu la contaminació creuada entre els aliments i qualsevol font de contaminació com, per exemple, diners, telèfons mòbils o altres estris.
Cal rentar-se les mans minuciosament cada vegada que s’hagi tocat una superfície que pugui estar contaminada o bé utilitzar sistemàticament pinces o guants nets i desinfectats per manipular
aliments.
- Si utilitzeu guants o mascaretes cal tenir en compte que poden ser un focus de contaminació, atès que amb l’ús van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. Cal tenir una cura especial en la seva
manipulació i eliminació, així com canviar-los amb suficient freqüència.
- Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús en esternudar i renteu-vos les mans de seguida.
- Les persones que presentin símptomes respiratoris o febre han de romandre a casa i no acudir al lloc de treball.
- Extremeu i incrementeu la freqüència de la neteja i desinfecció de tot l’establiment, incloses les superfícies de les zones de lliure accés per al públic com, per exemple, els taulells, els agafadors dels carretons de la compra i altre mobiliari, i en especial els serveis higiènics.
- En els establiments amb règim d’autoservei és recomanable facilitar als clients, a l’entrada de l’establiment, un sistema de desinfecció a base d’alcohol per possibilitar la higiene de les mans.
- Poseu a disposició de la clientela guants per agafar qualsevol aliment no envasat (fruita, verdura, pa...) i verificar que es respecta aquesta recomanació.
- Realitzeu una ventilació adequada dels espais de treball i d’altres espais d’accés lliure per al públic.
- Mantingueu una distància prudencial entre les persones, tant amb clients com amb la resta de treballadors, d’entre un i dos metres.
- Reduïu l’aforament per poder mantenir les distàncies d’entre un i dos metres.
- És recomanable ordenar les cues a l’exterior de l’establiment per mantenir la distància de seguretat.


Us preguem per tal de vetllar per a la seguretat sanitària de tots els veïns i veïnes del nostre poble segui les recomanacions comentades.

Darrera actualització: 3.04.2020 | 12:20